MM-Ampumahiihdot jäi kokematta – Mikä meni pieleen?

Asetin viime kaudella tavoitteekseni Nuorten MM-kisat. Tavoite oli täysin mahdollista saavuttaa. Viimeiset katsastus kisat eivät kuitenkaan onnistuneet tarpeeksi hyvin eikä lentolippua tullut. En ollut kovinkaan tyytyväinen katsastuskisojen tuloksiin ja varsinkaan omaan tekemiseeni. Hiihto oli tasapaksua ja ammuntakin takkuili. Ammunta varsinkin oli välillä hyvin vaikeata, kun piilolinssit eivät tarkentaneetkaan mustaa palloa ampumapenkalla. Ensimmäinen vuosi on meneillään, piilolinssien, joten eiköhän tässä opi niitäkin käyttämään.

Katsastuskisojen jälkeen olotila oli todella väsynyt ja pettynyt. Kilpailuintoa ei kauheasti ollut, kun hiihtovauhti kulki jossain muualla missä sen olisi pitänyt. Kolmen viikon tauko kisoista auttoi, kun sai harjoitella hyvin ja laadukkaasti, ja kun luntakin satoi kotikulmille. Tauon jälkeen kävin Mika Myllylän hiihdoissa Haapajärvellä katsomassa, mikä on tilanne hiihdon suhteen. Matkana oli 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla suhteellisen kovassa maastossa. Lähdin rauhallisesti liikkeelle ja eka kierros katsottiin, hyytyykö kone. Ihme kyllä ei. Vauhtia lisättiin ja kroppa otti kierroksia. Viimeisellä kierroksella intouduin liikaa ja toisen nousun päällä piti pysähtyä oksentamaan. Maalissa kroppa olikin jo äärirajoilla. Ei hyvä kisa, mutta ei huonokaan. Eroa kärkeen tuli 44 sekuntia, jonka voitti tämän vuoden nuorten MM-edustaja maastohiihdon puolella. Samana päivänä käytiin myös viimeinen matka nuorten MM-kisoissa ampumahiihdossa Slovakiassa. Kunnon ajoitus taisi olla huono.

Mietin miksi kunto alkaa vasta nyt näkyä, kun kauden tärkeimmät kisat ovat takana? Pari syytä löysin: 1.Tälle kaudelle nostettiin harjoitusmääriä, joka oli kropalle shokki. Vasta nyt kunto on nousemassa uudelle tasolle ja tulee varmasti näkymään ensi kaudella paremmin. 2. Harjoittelu-olosuhteet: Lunta ei satanut alkuvuonna täällä seudulla kovinkaan paljon ja varsinkin ampumapenkalle ei pystynyt mennä hiihtäen. Kolme päivää ennen katsastuskisoja tein lenkkarit jalassa vesisateessa viimeistely harjoituksen. 3. Jokin tuntematon syy, mitä en ole pystynyt havaitsemaan.

Mitä seuraavaksi?

Kautta on vielä kuukausi jäljellä. SM-kisoja on tulossa muutamat, joten niihin yritän saada hyvää tulosta aikaseksi. Sen jälkeen, kun kisat on käyty, mietitään vielä miten pystyn saavuttamaan tavoitteeni eli pääsemään nuorten MM-kisoihin. Virheistä pitää oppia.

-Joona-

Kommentoi

Jaa kirjoitus

Ota yhteyttä
close slider

Jätä yhteystietosi, niin otamme Sinuun yhteyttä!

Please, leave your phone or email and we will contact you!
UA-8575036UA-85750365-1