Kaukana kotoa

Harjoituskausi lähenee pikkuhiljaa loppuansa ja ensimmäiset kilpailut on jo parin kuukauden kuluttua. Itselläni tuli suuri muutos tehtyä viime viikolla kun muutin pohjanmaan tasaisilta peltoaukeamilta Rovaniemelle opiskelujen takia. Opiskelen siis Lapin AMK:ssa rakennusinsinööriksi, joka näillä näkymin tulee kestämään 4 vuotta. Siitä lisää vähän myöhemmin.

Mutta miten kesä on mennyt?

Harjoituksellisesti kesä on mennyt hyvin. Peruskestävyys on ottanut ison askeleen eteenpäin, jonka toivon tuovan kisakaudella tasaisuutta suorituksiin ja sen, että huonolla hiihdollakin pärjäisi. Voimaominaisuudet ovat menneet eniten ylöspäin. Lihaskestävyys on parantunut paljon ja maksimivoimataso on noussut yli 40%.Nopeuskestävyyttä hain jalkapalloa pelaamalla sekä tekemällä ratavetoja, esimerkiksi 10x400m minuutin palautuksella (1.08-1.12). Kovin ratavetotreeni minkä tein kesällä oli ehdottomasti 3x400m+300m+4x200m+4x50m. 400m 56-57s, 300m 42s , 200m 28-30s ja 50m vedin niin kovaa kuin vaan pääsin. Tehotreenejä oli yksi per viikko. Kesän treenasin suhteellisen kovaa, jonka huomasin elokuussa myöhemmin. Elokuun ekat viikot meni palautellessa ja tehden huoltavia lenkkejä. Levin kova leiri heinäkuussa ja kuumat olosuhteet veivät miehen turhan väsyksiin. Käsi ylös virheen merkiksi. Onneksi kahden viikon huoltava ja palauttava harjoittelu nopeutti prosessia ja pääsin tekemään taas kehittäviä treenejä. Kuuma ilma ja kova harjoittelu ei sovi kovin hyvin yhteen.

Ampumajuoksun SM-kisat Oulussa

SM-kisat kilpailtiin elokuun lopussa Oulun Sankivaarassa. Juoksukunto ei ollut ihan omalla tasolla kovan treenijakson jälkeen. Yritin senkin takia keskittyä ampumiseen vielä enemmän. Keskittyminen kovassa tuulessa auttoi ja sain laikat tippumaan kohtuulisesti, pikakisassa 1+1 ja tuloksena SM-hopeaa, vaikka jalka ei ollut päivän herkin.

Pari muutakin mitalia tuli otettua, mutta erityisesti pikakilpailu oli hyvä onnistuminen,joka lämmitti mieltä.

Elämä Rovaniemellä

Ensimmäinen viikko takana AMK:ssa ja siitä en pysty vielä kauheasti kertomaan muuta kuin sen, että koulu on alkanut 8.15 ja loppunut 16.00. Olen kuitenkin laittanut kellon herättämään 6.30 jotta kerkeäisin tekemään lyhyen treenin ennen illan pääharjoitusta. Treenipaikat ovat onneksi lähellä. Asun Ounasvaaralla 200m Santasportin Urheiluopistolta joten pysytyn lähtemään harjoittelemaan heti pihasta.

Treeni intoa kaikille ja talvea kohti!

Kommentoi

Jaa kirjoitus

Ota yhteyttä
close slider

Jätä yhteystietosi, niin otamme Sinuun yhteyttä!

Please, leave your phone or email and we will contact you!
UA-8575036UA-85750365-1